مقالات مقالات .

مقالات

دیوار سبز چیست؟ انواع دیوار سبز تا هزینه اجرای آن

دیوار سبز یا گرین وال یک ایده جذاب و مناسب برای داشتن فضایی زیبا و دلنشین در منزل می باشد.

Green wall به معنای ایجاد یک فضای سبز بر روی دیوار یا به صورت مستقل است. این ترکیب انگلیسی از دو واژه green به معنای سبز و wall به معنای دیوار تشکیل شده است. دیوار سبز با نام های دیگری مانند دیوار زنده، دیوارپوش سبز و Living wall هم شناخته می شود.

تاریخچه دیوار سبز

امروزه برای زیباسازی نمای ساختمان ها از روش های مختلفی استفاده می کنند. یکی از این روش ها، گرین وال یا دیوارسبز است. استفاده از دیوارسبز در نمای ساختمان باعث می شود تا ساختمان جلوه ای سرزنده پیدا کند.

وقتی که پوششی از گیاهان بر روی نمای ساختمان قرار می گیرند، حس حیات و زندگی را به افراد القا می کنند. مهندسین در طراحی دیوارسبز از گیاهان مختلفی استفاده می کنند. ایران دارای شرایط جغرافیایی متفاوتی است و گیاهان متنوعی در آن رشد می کنند.

اجرای طرح دیوارسبز طرفداران زیادی دارد. این طرح نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ ایفا می کند. برای مثال دیوار سبز شیراز تاثیر زیادی بر پاکیزگی هوای شهر داشته است. در پیاده سازی این طرح از دو روش طبیعی و مصنوعی استفاده می شود.

به کار بردن گیاهان در طراحی نمای ساختمان ها علاوه بر زیبایی و پاکیزگی هوای شهرها، تاثیر زیادی بر روحیه مردم دارد. این امر باعث می شود تا مردم کمتر درگیر دغدغه های شهرنشینی شوند و آرامش بیشتری در زندگی خود احساس کنند.


تاثیر دیوارسبز بر زیبایی
امروزه برای زیباسازی پارکینگ های عمومی، ساختمان ها، فروشگاه ها، ایستگاه های وسایط نقلیه عمومی، دیوارهای دو سمت خیابان ها و نیز برای ساختمان پارک ها از دیوارسبز استفاده می کنند. این امر باعث زیبایی بصری در محیط می شود و ظاهر سخت و سرد ساختمان ها را تبدیل به ظاهری سرسبز و زنده می کند. این مسئله تاثیر مثبتی بر روح و روان ساکنان شهرمی گذارد و استرس و اضطراب زندگی را کاهش می دهد. برای مثال اجرای دیوار سبز در مشهد کمک بزرگی به زیبایی چهره شهر نموده است.

وجود این دیوارها در شهرها در زیباسازی چهره شهر تاثیر بسزایی دارد. همچنین می توان از این دیوارها برای پنهان کردن قسمت هایی که فاقد زیبایی هستند، استفاده کرد. برای مثال برای مخفی کردن انبارها، تجهیزات مکانیکی و بخش سرویس می توان از دیوارسبز کمک گرفت.

برای زیباسازی قسمت های داخلی ساختمان هم می توان از گرین وال استفاده کرد. در فضای اتاق می توان از گیاهان گلدار و رنگی استفاده نمود. با توجه به اینکه این سازه عمودی است فضای قابل توجهی را اشغال نمی کند.


انواع دیوار سبز

انواع دیوار سبز عبارتند از:

دیوار سبز مدولار
در دیوار سبز مدولار، از داربست های فلزی استفاده می شود. این داربست ها وزن کمی دارند و جنس آنها از استیل گالوانیزه می باشد. در اجرای این طرح، داربست ها بر روی بنا قرار می گیرند و یا دارای یک سازه ی مستقل هستند. گیاهان بالارونده بر روی داربست ها رشد می کنند. پنل های مشبک سطح وسیعی را پوشش می دهند. این پنل ها به شکل مدولار در کنار هم قرار می گیرند.

دیوار سبز کابلی
در این حالت برای رشد و نگهداری گیاهان رونده از سیستم کابلی استفاده می شود. گیاهانی که در این سیستم مورد استفاده قرار می گیرند، به سرعت رشد می کنند و شاخ و برگ می دهند. این سیستم دارای تعدادی توپ از جنس فولاد ضد زنگ است که یکسری کابل از آنها عبور می کند. کشش و انقباض این کابل ها باعث شکل گیری یک شبکه منظم می شود که به عنوان تکیه گاه برای گیاهان ایفای نقش می کنند.

دیوار سبز شبکه ای
این نوع از دیوار سبز به شکل شبکه ای سیستمی و سبک است که در آن حائلی از شبکه های فولادی بر روی دیوار یا ساختمان قرار می گیرد. سرعت رشد گیاهان بالارونده بر روی دیوار سبز شبکه ای یا توری، آهسته می باشد. سیستم های شبکه ای به نوعی زیر مجموعه دیوارهای سبز کابلی محسوب می شوند. انعطاف پذیری این سیستم ها بیشتر است و از قابلیت طراحی متنوع تری برخوردارند. در برخی موارد برای زیباسازی نمای دیوار و ساختمان ، سیستم های کابلی و شبکه ای را به صورت تلفیقی به کار می برند.
در سیستم های شبکه ای از گیاهان رونده پوششی استفاده می شود. این گیاهان علاوه بر رشد عمودی دارای رشد افقی سریعی هستند و در مدت زمان کوتاهی شاخ وبرگ آنها تمام فضای دیوار سبز را می پوشاند.

دیوار سبز نمدی پلیمری
در این روش گیاهان بر روی یک سطح عمودی کشت می شوند. در این سیستم یک پارچه نمدی وجود دارد که قابلیت زهکشی مناسبی دارد. این پارچه را به شکل مشخصی تا می کنند و بر روی قاب زیرساخت قرار می دهند. طرز قرارگرفتن این پارچه به گونه ای است که یک یا چند گلدان یا محفظه برای کشت عمودی به طور ردیفی با جیب رو به بالا قرار می گیرد. در ادامه گیاه موردنظر را در غلاف اولیه قرار می دهند و در محفظه ها کشت می کنند.

دیوار سبز هیدروپونیک
یک روش مدرن برای اجرای دیوار سبز در زیباسازی نمای ساختمان می باشد. این روش نسبت به روش های دیگر مزایای بیشتری دارد. در این سیستم خاکی برای رشد گیاه وجود ندارد و گیاه در یک بستر خنثی کاشته می شود. از این روش در شرایط آب و هوایی مختلف می توان استفاده کرد. در دیوار سبز هیدروپونیک می توان از گیاهان متنوعی استفاده کرد. در این روش ریشه گیاه آب، ویتامین و املاح موردنیاز خود را از آب دریافت می کند. گیاه در این سیستم دارای تغذیه یکنواختی است.
در اجرای این طرح، در ابتدا کارشناسان ، نیازغذایی گیاه را اندازه گیری می کنند و سپس این مواد را از طریق آب به بستر خنثی گیاه می رسانند.

 


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۲۵:۰۱ توسط:admin موضوع: نظرات (0)